Jednoporcjowa szarlotka na jesień / Apple Pie

Wreszcie nadeszła jesień! A to oznacza, że jest pora na jabłka i dynie! Dlatego dzisiaj jednoporcjowa szarlotka, dla tych, którzy może nie chcą piec całej blachy, albo… chcą mieć całe ciacho tylko dla siebie!!!

Składniki:

  • jajko
  • 55g mąki ryżowej
  • łyżeczka miodu
  • jabłko
  • cynamon
  • pół łyżeczki pdp
  • 50ml mleka
  • orzechy laskowe

Jajka, miód i szczyptę soli miksujemy przez parę minut. Dodajemy mleko, mąkę i cynamon i jeszcze chwilę miksujemy. Mieszamy z pokrojonym jabłkiem i przekładamy do naczynia. Posypujemy orzechami i pieczemy w 180 stopniach przez 35 min.

Bardzo prosta jednoporcjowa szarlotka, idealna na zimne, jesienne wieczory.

15686124774061 768x1024 - Jednoporcjowa szarlotka na jesień / Apple Pie

Ingredients:

  • 1 egg
  • 55g of rice flour
  • 1 tsp of honey
  • apple
  • half tsp of baking powder
  • cinnamon
  • 50ml of milk
  • hazelnuts

Mix eggs, honey and a pinch of salt for a few minutes.Then add milk, flour and cinnamon and mix it. Mix with a sliced ​​apple and pour into a dish. Sprinkle with nuts and bake at 180 degrees for 35 minutes.

Leave a Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *