Meksykańskie z ryżem i indykiem

Meksykańskie to zdecydowanie jedno z moich ulubionych obiadów. Ja robię je bez chili jednak jeśli lubisz ostre to możesz szczyptę dodać. Jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i jednocześnie smaczne.

  • Składniki:
  • 50 g ryżu
  • 100 g mięsa mielonego z indyka (lub z kurczaka)
  • ok. 1/4 papryki
  • 2 pieczarki
  • pół cebuli
  • passata lub przecier pomidorowy do zalania
  • 3 łyżki fasoli czerwonej
  • sól, pieprz, oregano, słodka papryka
DSC 0363 1024x685 - Meksykańskie z ryżem i indykiem

Ryż gotujemy oddzielniew garnku. Na patelnię wrzucamy mięso, warzywa, fasolę i pieczarki, zalewamy wodą i podduszamy. Gdy mięso nie będzie już surowe, wlewamy passatę i dodajemy przyprawy. Gotujemy jeszcze przez chwilę i gotowe!

DSC 0360 1024x685 - Meksykańskie z ryżem i indykiem

Leave a Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *