Owsianka, która na bank ci zasmakuje!!! [Pl/Eng]

Owsianka to zdecydowanie moje ULUBIONE śniadanie, a gdy jej nie zjem rano, to mam wrażenie, że zmarnowałam dzień. Uwielbiam wszelkiego rodzaju płatki, owsiane, jaglane, amarantusowe, quinoa, kaszę mannę… itd. ale ostatnio, średnio parę razy w tygodniu, jem tą jedną owsiankę, którą muszę się z Wami podzielić!

Mowa tu o owsiance ze skyrem i brzoskwinią. Katuję ją po prostu non stop. Jest taka pyszna i idealnie kremowa! Dodatkowo, skyr zawiera sobie ogromną ilość białka (nawet 18g !!!!!).

15654173667161 768x1024 - Owsianka, która na bank ci zasmakuje!!! [Pl/Eng]

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
  • Skyr lub inny jogurt proteinowy
  • 1 duża brzoskwinia
  • łyżka masła z orzechów nerkowca
  • łyżeczka miodu
  • 2-3 morele suszone
  • ulubione orzechy (u mnie orzeszki ziemne)


Przepis jest banalnie prosty! Płatki wystarczy zalać wrzątkiem i odstawić na ok. 8 min aż napęcznieją (jeśli są to błyskawiczne to nawet 3 min). W tym czasie kroimy brzoskwinię i morele. Skyr, masło i miód mieszamy z napęczniałymi płatkami. Owoce i orzechy układamy na górze.


Delicious and creamy oatmeal

Ingredients:

  • 50g oat flakes
  • skyr or another protein yogurt
  • big peach
  • 1 tbp of cashew butter
  • 1 tsp of honey
  • 2-3 dried apricots
  • favourite nuts


The recipe is very simple. Just pour boiling water the oats for 8 minutes. Then, mix it with yogurt, honey and butter in a bowl. Cut peach and apricots and add it to the rest with nuts.

Do you want more recipes for oatmeal? Click here!

Leave a Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *